Cattery FraDenJo

See us on FB


Heilige Birmanen
Welkom bij Cattery FraDenJo

Cattery FraDenJo is sinds 2006 gevestigd in Wapenveld. Een landelijk dorp tussen de rivier de IJssel en de bossen en heidevelden van de Veluwe. Zelf wonen wij hier al 29 jaar aan de bosrand. Wij zijn Gerrit en Riëtta, samen hebben we drie kinderen: Frank,Denise en Jos. Als je goed kijkt zijn de eerste beginletters van de kinderen gebruikt om de catterynaam te vormen. Wij wonen samen met onze Heilige birmanen, een Maine Coon en onze, lieve Bullmastiff.


Mijn cattery is ontstaan, doordat we een Heilige birmaan zochten en mijn man, dit allemaal aan mij overliet. Maar toen ik thuis kwam met een seal point, gaf hij aan een blue point te prefereren. Tja, en toen kwam de gedachte bij me op om dit te verwezenlijken bij onze eigen seal point Heilige birmaan, Breezy.


Ik heb toen veel informatie gekregen via andere fokkers en heb me ingelezen in de haken en ogen van het fokken. Je kunt echt niet zonder de steun en de ervaring van andere fokkers, de eerste jaren. En nu na 15 jaar is het nog fijn om over bepaalde dingen even ruggespraak te houden met andere fokkers.


Zoals ik al schreef, staat mijn cattery sinds 2006 geregistreerd en sindsdien fok ik zo af en toe een nestje bij sommige Heilige birmanen dames. Alleen dan wanneer wij alle tijd aan moederpoes en haar kittens kunnen besteden. Dit houdt meestal in, dat we per jaar misschien één of twee nestjes hebben, bij verschillende poezen. En niet meer dan 2 nesten van dezelfde poes in 24 maanden. Ze moeten tenslotte ook alle tijd krijgen om te herstellen van een intensieve periode in hun leventje.

LAATSTE NIEUWS

Daarom wil ik benadrukken dat ik mijn poezen in eerste instantie als huisdieren heb. Hun welzijn gaat mij boven alles. Er zal dan ook alleen met hun gefokt worden, als ze in goede gezondheid verkeren en ook zoveel mogelijk voldoen aan de rasstandaard en het karakter wat bij de Heilige birmaan hoort.


Voordat een poes naar de dekkater gaat is ze getest op FeLV en FIV(=kattenaids en leukemie) en als ze de leeftijd hebben ook op HCM(=erfelijke hartziekte) en PKD(=erfelijke nierziekte). Ook hebben ze dan nog een geldige, jaarlijkse enting en zijn dan recent ontwormt.


Ze gaan ook alleen maar naar een dekkater, die dezelfde testen heeft gehad.

De stambomen voor de kittens worden aangevraagd bij Neocat. Een kattenvereniging waar wij lid van zijn en wiens regels wij hanteren.

Voor informatie over hoe wij hier met de kittens omgaan, die hier worden geboren, verwijs ik u door naar Kittenbeleid.

U kunt mij volgen via mijn Cattery Facebookpagina: ‘Cattery FraDenJo’.

Ook kunt u mij tegenkomen in de groep: DE HEILIGE BIRMAAN.

Een leuke informatieve groep, die ik samen met een vriendin beheer.

Een groep waar u in contact kunt komen met stamboom fokkers en liefhebbers van dit geweldige ras.